ABCDigital este un  proiect educațional independent, pe bază de voluntariat, momentan sub umbrela CROS (Universitatea Alternativa Bucuresti), ce constă în traininguri, workshop-uri și întâlniri cu persoane de vârstă medie și înaintată, pe subiecte legate de internet și de tehnologii moderne.

ABCDigital poate fi vazut ca o punte între generații: o echipă de tineri voluntari  învață persoanele de peste 45 de ani să se informeze corect și să se conecteze la oportunitățile digitale. 

Ne dorim ca internetul, tehnologiile noi și dispozitivele digitale să fie cu adevărat accesibile pentru cât mai mulți români.

ABCDigital este un proiect finalist în cadrul competitiei  Social Impact Award 2016

Conform Indicelui economiei și societății digitale (DESI), România se poziționează pe ultimul loc la componenta “capital uman”, care măsoară competențele necesare pentru a beneficia de oportunitățile oferite de societatea digitală.

Fiind “excluși” din programele recente de digitalizare adresate în general elevilor și studenților, cei cu vârsta de peste 45 ani nu sunt conștienți de valoarea conectivității și de oportunitățile pe care utilizarea internetului le-ar aduce.

Motivație: Am decis sa începem acest proiect pentru că, uitându-ne la propriile familii și dincolo de ele, am observat cât de greu le este părinților sau bunicilor să aibă interacțiune cu mijloacele moderne de comunicare.

Proiectul ABCDigital își propune să contribuie la îmbunătățirea calității vieții persoanelor de vârstă medie și înaintată, echipându-le cu instrumentele necesare pentru a putea beneficia de pe urma accesului liber la resursele disponibile online.

Soluția: pachete de cursuri  structurate pe niveluri de dificultate, în funcție de nevoile beneficiarilor.

Trimite-ne un mesaj rapid

Start typing and press Enter to search